Haas stoofpot

Haas stoofpot is een heerlijk, traditioneel gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd in veel Europese landen. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit een combinatie van haas, groenten en kruiden. Het is een heerlijk, comfortabel gerecht dat perfect is voor een koude winteravond. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 1 haas, gesneden in stukken

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 wortels, gesneden

– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 blik tomatenpuree

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 koppen kippenbouillon

– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook, wortels, aardappelen, tomatenpuree, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en bak de groenten gedurende 5 minuten.

2. Voeg de haas toe en bak deze gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

4. Zet het vuur lager en laat het gerecht gedurende 1 uur zachtjes sudderen.

5. Voeg de boter toe en roer het geheel goed door.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de haas stoofpot met een stukje brood.

Haas stoofpot

Geef een reactie

Schuiven naar boven