Gröstl

Gröstl is een traditioneel Oostenrijks gerecht dat bestaat uit aardappelen, vlees en groenten. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om restjes op te maken. In dit recept worden aardappelen, spek, uien, paprika en champignons gebruikt om een heerlijke gröstl te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 100 gram spek, in blokjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes gesneden

– 200 gram champignons, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de aardappelen in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de spekblokjes toe. Bak de spekblokjes gedurende 5 minuten.

4. Voeg de ui, paprika en champignons toe en bak gedurende 5 minuten.

5. Voeg de geroosterde aardappelblokjes toe en bak gedurende 5 minuten.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de gröstl warm.

Gröstl

Geef een reactie

Schuiven naar boven