Groentetaart

Groentetaart is een heerlijke manier om je dagelijkse portie groenten te verwerken. Deze taart is een lekkere combinatie van verschillende groenten, kaas en een knapperige bodem. Het is een perfecte maaltijd voor een zonnige dag, of een lekkere lunch of diner. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke groentetaart.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 courgette, in plakjes

– 1 aubergine, in plakjes

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 200 gram geraspte kaas

– 1 pakje bladerdeeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg de courgette, aubergine, paprika, tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en bak alles 5 minuten.

4. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met het bladerdeeg.

5. Verdeel het groentemengsel over de bodem en strooi de geraspte kaas erover.

6. Bak de taart in de oven gedurende 25 minuten.

7. Laat de taart afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Groentetaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven