Groente wokken

Groente wokken is een heerlijke en gezonde manier om een maaltijd te bereiden. Het is een snelle en eenvoudige manier om een gevarieerde maaltijd te maken met verschillende groenten. In dit recept worden er verschillende groenten gebruikt, zoals paprika, ui, knoflook, wortelen en champignons. De groenten worden gewokt in een hete olie en vervolgens gekruid met sojasaus, sesamolie en andere kruiden. Dit recept is een lekkere en gezonde manier om een maaltijd te bereiden.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 paprika, in blokjes

– 2 wortels, in plakjes

– 200 gram champignons, in plakjes

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan.

2. Voeg de ui, knoflook, paprika, wortels en champignons toe en bak de groenten ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de sojasaus, sesamolie, gember, kurkuma, koriander en chilipeper toe en roer goed door.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Laat de groenten nog 5 minuten bakken.

6. Serveer de groente wok met rijst of noodles.

Groente wokken

Geef een reactie

Schuiven naar boven