Groene kool

Groene kool is een heerlijke groente die veel voedingsstoffen bevat. Het is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke groene kool maaltijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 pond groene kool, gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Leg de gesneden groene kool op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de groene kool in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.

5. Voeg de geroosterde groene kool toe aan de koekenpan en bak nog eens 5 minuten.

6. Serveer de groene kool met de ui en knoflook. Geniet ervan!

Groene kool

Geef een reactie

Schuiven naar boven