Griet is een heerlijk visgerecht dat al eeuwenlang in Nederland wordt gegeten. Het is een lekker en gezond gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Het is een goede bron van eiwitten en vitamines. In dit recept wordt griet gebakken in een heerlijke saus van knoflook, citroen en kruiden.
Ingrediënten:
– 4 grietfilets
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 citroen, geperst
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg de grietfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.
3. Meng de knoflook, citroensap, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper in een kom.
4. Giet de saus over de grietfilets en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
5. Bak de grietfilets in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.
6. Serveer de griet met een salade of aardappelen.