Green curry

Green curry is een heerlijke Thaise curry die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een pittige curry met een heerlijke smaak van kokosmelk, koriander, limoen en verse groenten. In dit recept gebruiken we kip, maar je kunt ook andere vlees- of vissoorten gebruiken. Deze green curry is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode peper, fijngehakt

– 2 eetlepels Thaise green curry pasta

– 400 ml kokosmelk

– 400 g kipfilet, in blokjes

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 courgette, in blokjes

– 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

– 1 eetlepel limoensap

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en rode peper aan.

2. Voeg de Thaise green curry pasta toe en bak deze 1 minuut mee.

3. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

4. Voeg de kip, paprika en courgette toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de koriander, limoensap, zout en peper toe en roer alles goed door.

6. Laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de green curry met rijst of naanbrood.

Green curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven