Gravlax

Gravlax is een Scandinavische delicatesse die bestaat uit gerookte zalm die is gefermenteerd met zout, suiker en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je kunt serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke gravlax kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kleine zalmfilet (ongeveer 500 gram)

– 2 eetlepels zeezout

– 2 eetlepels suiker

– 1 eetlepel dille, fijngehakt

– 1 eetlepel peper, gemalen

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwijder de vel en graten van de zalmfilet en leg de filet op een schone snijplank.

2. Meng het zeezout, de suiker, de dille, de peper, het citroensap en de olijfolie in een kom.

3. Bestrijk de zalmfilet met het mengsel en leg de filet in een diep bord.

4. Dek de zalmfilet af met plasticfolie en zet het bord in de koelkast. Laat de zalm minstens 24 uur marineren.

5. Haal de zalm uit de koelkast en verwijder het overtollige zout en suiker.

6. Leg de zalmfilet op een schone snijplank en snijd de filet in dunne plakjes.

7. Serveer de gravlax met wat citroensap en wat extra dille.

Eet smakelijk!

Gravlax

Geef een reactie

Schuiven naar boven