Gratin

Gratin is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het is een gerecht dat je kunt variëren met verschillende ingrediënten, waardoor het een leuke manier is om je maaltijden af te wisselen. In dit recept maken we een gratin met aardappelen, kaas en spek.

Ingrediënten:

– 4 aardappelen, geschild en in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 100 gram gerookt spek, in blokjes gesneden
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak tot ze goudbruin zijn.

4. Voeg de aardappelplakjes toe en bak tot ze lichtbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.

5. Voeg de geraspte kaas, paneermeel en oregano toe en meng goed.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet in de oven. Bak gedurende 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

7. Serveer de gratin met een salade of groente.

Gratin

Geef een reactie

Schuiven naar boven