Goulash

Goulash is een klassiek Oost-Europees gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van goulash bestaat uit gehakt, uien, paprika, tomaten en kruiden. In dit recept voegen we ook aardappelen toe voor een extra vullende maaltijd. Met deze ingrediënten kun je een heerlijke goulash maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 2 aardappelen, in blokjes
– 500 ml tomatenpuree
– 500 ml water
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien, paprika’s, tomaten en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.

3. Voeg de kruiden, aardappelen, tomatenpuree en water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

5. Giet het gerecht in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de goulash in ongeveer 30 minuten gaar.

6. Serveer de goulash met wat vers brood of rijst. Eet smakelijk!

Goulash

Geef een reactie

Schuiven naar boven