Goulash maken

Goulash is een klassieke Oostenrijkse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van goulash bestaat uit gehakt, uien, paprika, tomaten en kruiden. In dit recept wordt er ook aardappelen toegevoegd voor een extra vullende maaltijd. Met deze stappen kun je een heerlijke goulash maken.

Ingredi├źnten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en bak hierin het gehakt rul.

3. Voeg de uien, knoflook, paprika, tomaten, aardappelen, paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de goulash gedurende 30 minuten.

5. Serveer de goulash met een frisse salade.

Goulash maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven