Gnudi

Gnudi is een Italiaans gerecht dat bestaat uit kleine balletjes gemaakt van ricotta en spinazie. Het is een heerlijk, licht en smaakvol gerecht dat perfect is als lunch of als bijgerecht. In dit recept leer je hoe je gnudi kunt maken met een heerlijke tomatensaus.

Ingrediënten:

– 500 gram ricotta

– 200 gram spinazie

– 2 eieren

– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

– 2 eetlepels bloem

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– Olijfolie

– 2 uien, fijngesneden

– 4 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 blikken tomatenblokjes

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel suiker

– 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de ricotta, spinazie, eieren, Parmezaanse kaas, bloem, zout en peper in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Maak kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Bak de gnudi in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

5. Verwarm intussen de olijfolie in een grote pan en fruit de uien en knoflook gedurende 5 minuten.

6. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, suiker en olijfolie toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de gebakken gnudi toe aan de tomatensaus en laat het geheel nog 5 minuten koken.

8. Serveer de gnudi met de tomatensaus en geniet ervan!

Gnudi

Geef een reactie

Schuiven naar boven