Gnocchi

Gnocchi is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemaakt wordt van aardappelen, bloem en eieren. Het is een lekker en eenvoudig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke gnocchi met een saus van tomaat en basilicum kunt maken. Dit gerecht is een echte klassieker en is perfect als lunch of als avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram gnocchi
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 theelepel suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout toe.

2. Voeg de gnocchi toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de olijfolie in een andere pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

4. Voeg de tomatenblokjes, basilicum, oregano, suiker, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

5. Giet de gnocchi af en voeg deze toe aan de saus. Roer goed en laat nog 2 minuten koken.

6. Serveer de gnocchi met de saus en geniet ervan!

Gnocchi

Geef een reactie

Schuiven naar boven