Gnocchi tomatensaus

Gnocchi tomatensaus is een heerlijk Italiaans gerecht dat eenvoudig te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. De saus is gemaakt van tomaten, knoflook, ui, basilicum en oregano, waardoor het een heerlijke smaak heeft. De gnocchi worden gekookt in kokend water en vervolgens geserveerd met de saus. Hieronder volgt het recept voor gnocchi tomatensaus.

Ingrediënten:

– 500 gram gnocchi
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui op middelhoog vuur tot deze glazig is.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de basilicum, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

6. Giet de gnocchi af en voeg deze toe aan de saus. Roer goed door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

7. Serveer de gnocchi tomatensaus met wat extra basilicum en oregano. Eet smakelijk!

Gnocchi tomatensaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven