Gnocchi pesto

Gnocchi pesto is een heerlijk Italiaans gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De gnocchi worden gekookt in kokend water en vervolgens geroerd met een heerlijke pestosaus. Je kunt de gnocchi pesto ook op smaak brengen met wat geraspte kaas, wat pijnboompitten of wat geroosterde groenten. Hieronder volgt het recept voor gnocchi pesto.

Ingrediënten:

– 500 gram gnocchi
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
– 2 eetlepels pesto
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg wat zout toe en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze 1 minuut.

4. Voeg de gekookte gnocchi toe en bak deze 2 minuten.

5. Voeg de Parmezaanse kaas, de basilicum en de pesto toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de gnocchi pesto met wat extra Parmezaanse kaas en wat extra basilicum.

Gnocchi pesto

Geef een reactie

Schuiven naar boven