Glutenvrije pizza

Glutenvrije pizza is een heerlijke manier om te genieten van een pizza zonder de gevolgen van gluten. Met de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit kun je een heerlijke glutenvrije pizza maken die net zo lekker is als een reguliere pizza. Hieronder volgt een recept voor glutenvrije pizza met een knapperige bodem en een heerlijke topping.

Ingrediënten:

– 2 kopjes glutenvrije bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 kopje warm water

– 1 eetlepel suiker

– 1 pakje droge gist

– 1 kopje tomatensaus

– 1 kopje geraspte kaas

– 1/2 kopje gesneden groenten naar keuze

– 1/4 kopje gesneden ham of salami (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom de glutenvrije bloem, bakpoeder, zout en suiker.

3. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

4. Voeg het warm water toe en meng tot een deegbal.

5. Kneed het deeg voor 5 minuten.

6. Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat.

7. Druk het deeg uit tot een dunne pizza bodem.

8. Bak de pizza bodem in de oven voor 10 minuten.

9. Verwijder de pizza bodem uit de oven en bestrijk met tomatensaus.

10. Bestrooi met kaas en groenten naar keuze.

11. Voeg eventueel ham of salami toe.

12. Bak de pizza nogmaals in de oven voor 10 minuten.

13. Haal de pizza uit de oven en laat afkoelen.

14. Snijd de pizza in stukken en geniet ervan!

Glutenvrije pizza

Geef een reactie

Schuiven naar boven