Gieser wildeman

Gieser Wildeman is een heerlijke, zoete appel die veel wordt gebruikt in desserts. Deze appel is een kruising tussen de Goudreinet en de Wilde Appel en heeft een zacht, zoet en sappig vruchtvlees. Het is een perfecte appel om te gebruiken in desserts zoals taarten, crumble en appelmoes. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Gieser Wildeman crumble.

Ingrediënten:

– 4 Gieser Wildeman appels, geschild en in blokjes gesneden

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels bruine suiker

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels bloem

– 1/2 kopje boter, gesmolten

– 1 kopje havermout

– 1/2 kopje bruine suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de appelblokjes in een kom en voeg de citroensap, bruine suiker, kaneel en bloem toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Voeg de gesmolten boter toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

4. Voeg de havermout en bruine suiker toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

5. Doe het appelmengsel in een ovenschaal en verdeel de havermout-suiker-botermengsel erover.

6. Bak de crumble in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Laat de crumble afkoelen en serveer warm met een bolletje vanille-ijs.

Gieser wildeman

Geef een reactie

Schuiven naar boven