Gezond vegetarisch

Vegetarisch eten is een gezonde en lekkere manier om je voedingspatroon te verbeteren. In dit recept maak je een heerlijke vegetarische maaltijd met een mix van groenten, kruiden en kazen. Het is een eenvoudig en snel te bereiden gerecht dat je heerlijk kunt genieten.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 courgettes, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 100 gram feta, in blokjes
– 100 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de paprika, courgette en tomaat toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de oregano, basilicum en paprikapoeder toe en roer goed door.

5. Voeg de feta en geraspte kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel het groentemengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak gedurende 20 minuten.

7. Serveer de ovenschotel met wat extra geraspte kaas en een frisse salade.

Gezond vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven