Gezond vegan

Vegan eten is een gezonde en verantwoorde manier om je voedingspatroon te verbeteren. Het is een goede bron van vezels, vitaminen en mineralen, en het is ook een goede manier om je calorie-inname te verminderen. In dit recept zullen we een gezond vegan gerecht maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
– 2 courgettes, in blokjes gesneden
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika, courgette, tomatenpuree, kikkererwten, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder, zout en peper toe en roer goed om.

4. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

5. Serveer het gerecht met wat volkorenbrood of rijst.

Eet smakelijk!

Gezond vegan

Geef een reactie

Schuiven naar boven