Gezond met spinazie

Spinazie is een veelzijdig en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. Het is een goede bron van vezels, vitamine A, vitamine C, vitamine K, foliumzuur en mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium. In dit recept maken we een heerlijke spinazie-schotel met een knapperige topping. Het is een eenvoudig en gezond gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram spinazie
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur totdat de ui glazig is.

3. Voeg de spinazie toe en bak deze totdat deze is geslonken.

4. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Verdeel de spinazie over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de spinazie gedurende 15-20 minuten totdat de kaas goudbruin is.

7. Serveer de spinazie-schotel warm.

Gezond met spinazie

Geef een reactie

Schuiven naar boven