Gezond met garnalen

Garnalen zijn een gezonde en smakelijke manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn een goede bron van eiwitten, vitamine B12, ijzer en andere voedingsstoffen. In dit recept combineer je de garnalen met knapperige groenten en een lekkere saus om een heerlijke maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram grote garnalen

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 komkommer, in dunne plakjes

– 1/2 rode paprika, in dunne plakjes

– 1/2 rode ui, in dunne plakjes

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de knoflook, olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom. Voeg de garnalen toe en meng goed.

3. Leg de garnalen op een bakplaat en zet in de oven. Bak de garnalen in ongeveer 10 minuten gaar.

4. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan. Voeg de komkommer, paprika en ui toe en bak ongeveer 5 minuten.

5. Voeg de citroensap, olijfolie en peterselie toe en roer goed.

6. Voeg de gebakken garnalen toe en roer goed. Laat nog 2 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de garnalen met de groenten en de saus. Eet smakelijk!

Gezond met garnalen

Geef een reactie

Schuiven naar boven