Gezond met bleekselderij

Met bleekselderij kun je heel gezond eten. Het is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke maaltijd met bleekselderij kunt maken. We gebruiken een paar eenvoudige ingrediënten om een smakelijke en gezonde maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, in dunne plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje kikkererwten, uitgelekt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes bleekselderij op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de bleekselderij in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten, voeg dan de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de kikkererwten toe en roer goed door. Laat nog 5 minuten bakken.

6. Haal de bleekselderij uit de oven en voeg toe aan de koekenpan. Roer goed door en laat nog 5 minuten bakken.

7. Serveer de bleekselderij met kikkererwten warm.

Gezond met bleekselderij

Geef een reactie

Schuiven naar boven