Gevulde speculaas

Gevulde speculaas is een heerlijk Nederlands gebak dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker gebakje dat je kunt serveren als dessert of als tussendoortje. Het is een combinatie van kruimelige speculaas, gevuld met een romige vulling. In dit recept gebruiken we een vulling van roomkaas, suiker en kaneel. Dit geeft de speculaas een heerlijke zoete smaak.

Ingrediënten

– 200 gram speculaas
– 250 gram roomkaas
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Breek de speculaas in kleine stukjes en doe deze in een kom.

3. Meng de roomkaas, suiker en kaneel in een andere kom.

4. Voeg de roomkaasmengsel toe aan de speculaas en meng alles goed door elkaar.

5. Leg de gevulde speculaas op een bakplaat en bak deze in de oven gedurende 15-20 minuten.

6. Haal de gevulde speculaas uit de oven en laat deze afkoelen.

7. Serveer de gevulde speculaas met wat extra kaneel en suiker. Geniet ervan!

Gevulde speculaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven