Gevulde portobello

Gevulde portobello’s zijn een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept worden de portobello’s gevuld met een mengsel van gehakt, uien, knoflook, paprika, tomaten en kaas. Het resultaat is een smaakvolle, sappige maaltijd die perfect is voor een avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 4 grote portobello’s

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in kleine blokjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 100 gram geraspte kaas

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwijder de steel van de portobello’s en leg ze op een bakplaat.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de paprika, tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

5. Verdeel het gehaktmengsel over de portobello’s en bestrooi met de geraspte kaas.

6. Bak de portobello’s in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas goudbruin is.

7. Serveer de gevulde portobello’s met een salade of andere bijgerechten.

Gevulde portobello

Geef een reactie

Schuiven naar boven