Gevulde paprika

Gevulde paprika is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaaltijd of een lunch. Het is een gerecht dat je kunt variëren met verschillende ingrediënten, zoals gehakt, rijst, kaas en groenten. In dit recept gebruiken we gehakt, rijst, ui, paprika, tomaten en kaas.

Ingrediënten:

– 4 grote paprika’s
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 kopje rijst
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en het gehakt. Voeg de knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de tomatenblokjes en de rijst toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s en leg deze in een ovenschaal.

6. Bestrooi de paprika’s met de geraspte kaas en zet de schaal in de oven. Bak de paprika’s in ongeveer 20 minuten gaar.

7. Serveer de gevulde paprika’s met een salade of een andere bijgerecht naar keuze.

Gevulde paprika

Geef een reactie

Schuiven naar boven