Gevulde aardappel

Gevulde aardappelen zijn een heerlijk en gezond alternatief voor de traditionele aardappelgerechten. Ze zijn eenvoudig te bereiden en kunnen worden gevuld met een verscheidenheid aan ingrediënten. In dit recept worden de aardappelen gevuld met een mengsel van kaas, ui, knoflook en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is als lunch of als bijgerecht.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1/2 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel oregano

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kop geraspte kaas

– 1/4 kop fijngehakte peterselie

– 1/4 kop fijngehakte koriander

– 1/4 kop fijngehakte basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de aardappelen en droog ze af.

3. Leg de aardappelen op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

4. Bak de aardappelen in de oven gedurende 45 minuten.

5. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe.

6. Bak het mengsel gedurende 5 minuten, of tot de ui zacht is.

7. Haal de aardappelen uit de oven en laat ze afkoelen.

8. Snijd de aardappelen doormidden en hol ze uit met een lepel.

9. Meng de ui-knoflookmengsel met de kaas, peterselie, koriander en basilicum.

10. Vul de aardappelen met het kaasmengsel.

11. Bak de gevulde aardappelen in de oven gedurende 15 minuten, of tot de kaas gesmolten is.

12. Serveer de gevulde aardappelen warm.

Gevulde aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven