Gevuld stokbrood

Gevuld stokbrood is een heerlijk en makkelijk te maken snack. Het is een lekker alternatief voor een gewone boterham en het is ook een leuke manier om je kinderen te laten meehelpen in de keuken. In dit recept gebruiken we een basisdeeg voor het stokbrood en vullen we het met een lekkere kaas-ui-vulling.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels suiker
– 2 eetlepels gedroogde gist
– 2 eetlepels olijfolie
– 300 ml lauw water
– 200 gram geraspte kaas
– 1 ui, fijngehakt
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

2. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

3. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een rechthoek.

4. Meng de kaas, ui, peterselie en olijfolie in een kom.

5. Verdeel de kaas-ui-vulling over de twee deegstukken en vouw de deegstukken dicht.

6. Leg de gevulde stokbroden op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de stokbroden in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 25-30 minuten.

8. Haal de stokbroden uit de oven en laat ze afkoelen.

9. Serveer de gevulde stokbroden warm of koud.

Gevuld stokbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven