Gerookte makreel is een heerlijke, gezonde vis die een lekkere smaak heeft. Het is een goede bron van eiwitten, vitamine B12, selenium en omega-3 vetzuren. In dit recept wordt de gerookte makreel gecombineerd met een aantal gezonde ingrediënten om een heerlijke maaltijd te maken.
Ingrediënten:
– 2 gerookte makreel filets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje water
– 1/4 kopje verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
2. Voeg de ui, knoflook, paprika, tomatenblokjes, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en bak alles ongeveer 5 minuten.
3. Voeg de gerookte makreel toe en bak nog eens 5 minuten.
4. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
5. Voeg de koriander toe en laat nog eens 5 minuten koken.
6. Serveer de gerookte makreel met rijst of een salade.