Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel is een heerlijk en gezond alternatief voor gebakken aardappelen. Het is een eenvoudig en lekker gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. De zoete smaak van de aardappel combineert perfect met de knapperige korst. Hier volgt een recept voor gepofte zoete aardappel met een korte intro.

Ingrediënten:

– 2 zoete aardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1 theelepel gedroogde peterselie

– 1 theelepel gedroogde salie

– 1 theelepel gedroogde dragon

– 1 theelepel gedroogde marjolein

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de zoete aardappelen en droog ze af.

3. Snijd de aardappelen in plakken van ongeveer 1 cm dik.

4. Leg de plakken aardappel in een ovenschaal.

5. Voeg de olijfolie, kaneel, zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, kruidnagel, oregano, basilicum, tijm, peterselie, salie, dragon, en marjolein toe.

6. Meng alles goed door elkaar.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de aardappelen gedurende 25-30 minuten.

8. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de gepofte zoete aardappelen direct.

Gepofte zoete aardappel

Geef een reactie

Schuiven naar boven