Gele pompoen

Gele pompoen is een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we gele pompoen om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van de zoete smaak van de pompoen met de knapperige topping van kaas en noten maakt deze ovenschotel een echte traktatie.

Ingrediënten:

– 1 gele pompoen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje groene olijven, gehalveerd

– 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten

– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de pompoen in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm intussen de rest van de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten.

4. Voeg de knoflook, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.

5. Voeg de olijven en pijnboompitten toe en bak nog eens 2 minuten.

6. Haal de bakplaat met pompoen uit de oven en voeg de ui-mengsel toe. Roer alles goed door elkaar.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.

8. Bak de ovenschotel gedurende 15 minuten in de oven.

9. Serveer de ovenschotel warm.

Gele pompoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven