Gele bietjes

Gele bieten zijn een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn rijk aan vezels, vitamine C en mineralen. In dit recept worden gele bieten gecombineerd met knoflook, ui en kruiden om een smaakvolle en voedzame maaltijd te creëren. Dit recept is eenvoudig te maken en heerlijk om te eten.

Ingrediënten:

– 2 gele bieten, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de bietenblokjes in een ovenschaal en voeg de ui, knoflook, olijfolie, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

3. Zet de ovenschaal in de oven en bak de bieten gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

4. Serveer de gele bieten warm met een salade of als bijgerecht.

Gele bietjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven