Gehaktbrood met spek

Gehaktbrood met spek is een heerlijk en eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is een heerlijke combinatie van gehakt, spek, eieren, kaas en kruiden die een smakelijke maaltijd oplevert. Hieronder volgt het recept voor gehaktbrood met spek.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 eieren
– 2 eetlepels paneermeel
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– 2 eetlepels gehakte bieslook
– 2 eetlepels gehakte knoflook
– 2 eetlepels geraspte kaas
– 4 plakjes spek
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng het gehakt, eieren, paneermeel, peterselie, bieslook, knoflook, kaas, zout en peper in een kom.

3. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

4. Verdeel het gehaktmengsel in twee gelijke porties.

5. Leg de plakjes spek op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10 minuten.

6. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

7. Voeg de helft van het gehaktmengsel toe aan de pan en bak het gehakt gedurende 5 minuten.

8. Draai het gehakt om en bak het nog eens 5 minuten.

9. Leg het gehakt op een bord en herhaal stap 7 en 8 met de andere helft van het gehaktmengsel.

10. Leg de twee gehaktbroden op een bakplaat en leg de plakjes spek erop.

11. Bak het gehaktbrood met spek in de oven gedurende 15 minuten.

12. Serveer het gehaktbrood met spek warm.

Gehaktbrood met spek

Geef een reactie

Schuiven naar boven