Gehaktballetjes in satesaus

Gehaktballetjes in satesaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van gehaktballetjes in een zoete en pittige satesaus. De gehaktballetjes zijn mals en smaakvol, terwijl de satesaus een heerlijke smaak en textuur heeft. Dit recept is een geweldige manier om een lekker en gezond gerecht te maken dat iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels olie
– 1 eetlepel bruine suiker
– 1 eetlepel ketoembar
– 1 eetlepel laos
– 1 eetlepel trassi
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel pindakaas
– 1 eetlepel korianderpoeder
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peper

Bereidingswijze:

1. Meng het gehakt met de ui, knoflook, ketjap manis, sambal oelek, olie, bruine suiker, ketoembar, laos, trassi, sesamolie, pindakaas, korianderpoeder, komijnpoeder, gemberpoeder, zout en peper.

2. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

3. Verhit een koekenpan met wat olie en bak de gehaktballetjes aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de satesaus toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de gehaktballetjes in satesaus met rijst of stokbrood.

Gehaktballetjes in satesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven