Gehaktballen

Gehaktballen zijn een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit recept leer je hoe je gehaktballen kunt maken met een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ei
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Saus:

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom het gehakt, ei, ui, knoflook, paneermeel, paprikapoeder, zout en peper. Kneed het geheel goed door elkaar.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de gehaktballen op een ovenschaal en zet deze in de oven voor ongeveer 15 minuten.

6. Verhit intussen de olijfolie in een andere koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

7. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

8. Haal de gehaktballen uit de oven en giet de saus eroverheen.

9. Serveer de gehaktballen met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Gehaktballen

Geef een reactie

Schuiven naar boven