Gehaktbal maken

Gehaktballetjes zijn een klassieker in de Nederlandse keuken. Ze zijn makkelijk te maken en kunnen op verschillende manieren worden bereid. In dit recept leer je hoe je gehaktballetjes kunt maken met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:
500 gram gehakt
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eieren
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 theelepel zout
1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, eieren, paneermeel, peterselie, zout en peper toe.

3. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

4. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel.

5. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de gehaktballetjes in de oven gedurende 20 minuten.

7. Serveer de gehaktballetjes met je favoriete saus.

Gehaktbal maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven