Gegrilde groenten

Gegrilde groenten zijn een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn makkelijk te bereiden en kunnen worden geserveerd als een bijgerecht of als een hoofdgerecht. In dit recept worden courgette, paprika, aubergine en ui gegrild met een kruidige marinade. De gegrilde groenten zijn heerlijk als bijgerecht bij een barbecue of als hoofdgerecht met een salade.

Ingrediënten:

– 2 courgettes, in plakken gesneden
– 2 paprika’s, in plakken gesneden
– 1 aubergine, in plakken gesneden
– 1 ui, in plakken gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de grillpan op middelhoog vuur.

2. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, knoflookpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper in een kom.

3. Voeg de groenten toe aan de marinade en meng goed.

4. Leg de groenten op de grillpan en grill gedurende 5-7 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Serveer de gegrilde groenten warm als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade.

Gegrilde groenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven