Gefermenteerde knoflook

Gefermenteerde knoflook is een heerlijke manier om knoflook te bereiden. Het is een eenvoudig proces dat een heerlijke smaak en textuur aan de knoflook geeft. Het is een geweldige manier om knoflook te gebruiken in salades, sauzen, dressings en andere gerechten. Hieronder volgt een recept voor gefermenteerde knoflook.

Ingrediënten:

– 10 teentjes knoflook

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels appelazijn

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano, etc.)

Bereidingswijze:

1. Schil de knoflook en snijd de teentjes in kleine stukjes.

2. Meng de knoflook met het zout, suiker, appelazijn, olijfolie en kruiden.

3. Verpak het mengsel in een luchtdichte verpakking en laat het minstens 24 uur staan.

4. Na 24 uur is de knoflook klaar om te eten. Bewaar de knoflook in de koelkast.

Gefermenteerde knoflook

Geef een reactie

Schuiven naar boven