Garnalen surinaams

Surinaamse garnalen is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van Surinaamse kruiden, knoflook, uien en tomaten. Het resultaat is een smaakvolle, pittige maaltijd die je helemaal naar Suriname brengt. Hieronder volgt het recept voor Surinaamse garnalen.

Ingrediënten:

– 500 gram grote garnalen

– 2 uien, fijngehakt

– 2 tomaten, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels Surinaamse kruiden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien, tomaten en knoflook toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de Surinaamse kruiden toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de garnalen toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

5. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Laat het gerecht nog 5 minuten koken.

7. Serveer de Surinaamse garnalen met rijst of brood.

Eet smakelijk!

Garnalen surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven