Garnalen rijst kokosmelk

Garnalenrijst met kokosmelk is een heerlijk, smaakvol gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte combinatie van kruidige garnalen, romige kokosmelk en kleurrijke groenten. Deze maaltijd is een geweldige optie voor een snelle lunch of een gezonde avondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram gekookte garnalen
– 2 kopjes rijst
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 groene paprika, in blokjes
– 1 kopje kokosmelk
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui, knoflook, rode en groene paprika toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de rijst toe en bak nog een minuut.

5. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

6. Voeg de garnalen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Garnalen rijst kokosmelk

Geef een reactie

Schuiven naar boven