Ganzenlever

Ganzenlever is een heerlijk en smaakvol gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een delicatesse die vaak wordt geserveerd als een luxe maaltijd. In dit recept leer je hoe je een heerlijke ganzenlever kunt bereiden.

Ingrediënten:

– 500 gram ganzenlever

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel tijm
– 1/4 theelepel rozemarijn
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1/2 kopje droge witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Roer de bloem erdoor en kook het mengsel gedurende 1 minuut.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed.

5. Voeg de ganzenlever toe en bak deze gedurende 5 minuten.

6. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel 5 minuten koken.

7. Verdeel de ganzenlever over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de ganzenlever gedurende 10 minuten.

8. Serveer de ganzenlever met aardappelpuree en groenten.

Ganzenlever

Geef een reactie

Schuiven naar boven