Ganzenbout

Ganzenbout is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een klassieker die je met veel verschillende ingrediënten kunt bereiden. In dit recept gebruiken we een combinatie van kruiden, specerijen en groenten om een heerlijke ganzenbout te maken.

Ingrediënten:

– 1 ganzenbout
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de ganzenbout in een ovenschaal en bestrijk deze met de olijfolie.

3. Bestrooi de ganzenbout met de komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper.

4. Voeg de uien, knoflook, wortels, selderij en aardappelen toe aan de ovenschaal.

5. Roer alles goed door elkaar en zet de ovenschaal in de oven.

6. Bak de ganzenbout gedurende 45 minuten totdat deze gaar is.

7. Serveer de ganzenbout met de groenten en geniet van je maaltijd!

Ganzenbout

Geef een reactie

Schuiven naar boven