Gans oven

Gans oven is een heerlijke manier om een gans te bereiden. Het is een eenvoudig recept dat veel smaak en sappigheid biedt. De gans wordt gekruid met kruiden en specerijen en vervolgens in de oven geroosterd. Het resultaat is een heerlijke, sappige gans met een krokant korstje. Hieronder volgt een recept voor gans oven.

Ingrediënten:

– 1 gans (ongeveer 4-5 kg)

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, salie, etc.)

– 2 theelepels zout

– 1 theelepel peper

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 citroen, in partjes

– 1 appel, in partjes

– 1/2 kopje witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Was de gans en dep hem droog met keukenpapier.

3. Meng de olijfolie, boter, kruiden, zout en peper in een kom.

4. Bestrijk de gans met de kruidenboter.

5. Leg de gans in een ovenschaal en voeg de ui, knoflook, citroen en appel toe.

6. Giet de witte wijn over de gans.

7. Zet de schaal in de oven en bak de gans gedurende 2,5 uur.

8. Haal de gans uit de oven en laat hem 10 minuten rusten.

9. Serveer de gans met de overgebleven kruidenboter en de saus uit de ovenschaal.

Eet smakelijk!

Gans oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven