Gambas pil pil jamie

Gambas pil pil is een klassieke Spaanse gerecht dat wordt geserveerd met knapperige gamba’s in een saus van knoflook, chilipepers en olijfolie. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Deze versie van Jamie Oliver is een heerlijke, smaakvolle manier om deze klassieker te bereiden.

Ingrediënten:

– 500 gram gamba’s
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 rode chilipepers, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
– 2 eetlepels citroensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de gamba’s op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Rooster de gamba’s in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat ze knapperig en goudbruin zijn.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chilipepers toe en bak gedurende 1-2 minuten.

4. Voeg de geroosterde gamba’s toe aan de pan en bak gedurende 1-2 minuten.

5. Voeg de peterselie, citroensap, zout en peper toe en bak gedurende 1-2 minuten.

6. Serveer de gambas pil pil direct.

Gambas pil pil jamie

Geef een reactie

Schuiven naar boven