Gambas pil pil

Gambas pil pil is een heerlijk Spaanse gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een gerecht dat bestaat uit grote garnalen die worden gekookt in een saus van olijfolie, knoflook, chilipepers en witte wijn. Het resultaat is een heerlijke, pittige saus die perfect is om te serveren met een stukje brood. Hieronder volgt het recept voor gambas pil pil.

Ingrediënten:

– 500 gram grote garnalen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 rode chilipepers, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels witte wijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook en chilipepers toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de garnalen toe en bak deze 2 minuten.

4. Voeg de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat het gerecht 5 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de gambas pil pil met een stukje brood.

Gambas pil pil

Geef een reactie

Schuiven naar boven