Gallo pinto

Gallo pinto is een traditioneel gerecht uit Costa Rica. Het is een combinatie van gekookte rijst en geblancheerde bonen. Het is een eenvoudig gerecht dat een heerlijke smaak heeft. Het is een populaire maaltijd in Costa Rica en wordt vaak gegeten als ontbijt, lunch of diner. Hieronder volgt een recept voor het maken van gallo pinto.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst

– 2 kopjes geblancheerde bonen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje koriander, fijngehakt

– 1/4 kopje lente-uitjes, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de komijn, koriander, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de geblancheerde bonen toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed om.

6. Voeg de koriander en lente-uitjes toe en roer goed om.

7. Laat het geheel nog een paar minuten bakken.

8. Serveer de gallo pinto warm met extra koriander en lente-uitjes.

Gallo pinto

Geef een reactie

Schuiven naar boven