Gado gado met rijst

Gado Gado is een traditionele Indonesische salade die wordt geserveerd met rijst. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die gemakkelijk te maken is. Deze versie van Gado Gado bevat een verscheidenheid aan groenten, een pittige pindasaus en rijst. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomeravond. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 2 kopjes gesneden komkommer
– 2 kopjes gesneden wortel
– 2 kopjes gesneden taugé
– 2 kopjes gesneden paprika
– 2 kopjes gesneden kool
– 2 eetlepels pindakaas
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 eetlepel sambal oelek
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Leg de gesneden groenten op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Rooster de groenten in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Maak ondertussen de pindasaus door de pindakaas, sojasaus, sesamolie, azijn, suiker, knoflookpoeder, gemberpoeder, kurkuma en sambal oelek in een kom te mengen. Breng op smaak met zout en peper.

4. Serveer de geroosterde groenten met de rijst en de pindasaus. Geniet ervan!

Gado gado met rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven