Frambozentaart met mascarpone

Frambozentaart met mascarpone is een heerlijke, zachte taart die perfect is voor een speciale gelegenheid. De taart is gemaakt met een luchtige biscuitbodem, een laagje mascarpone, versgeperste frambozen en een laagje poedersuiker. Deze taart is een echte traktatie en zal zeker indruk maken op je gasten. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:
– 200 gram biscuit
– 100 gram boter
– 500 gram mascarpone
– 200 gram poedersuiker
– 500 gram versgeperste frambozen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Maal de biscuit in een keukenmachine tot het een fijn poeder is.

3. Smelt de boter in een pannetje en voeg het biscuitpoeder toe. Roer goed door.

4. Vet een springvorm in met boter en druk het biscuitmengsel aan in de vorm.

5. Bak de biscuitbodem in de oven voor 15 minuten. Laat afkoelen.

6. Klop de mascarpone met de poedersuiker tot een luchtige massa.

7. Verdeel de mascarpone over de biscuitbodem.

8. Verdeel de frambozen over de mascarpone.

9. Bestrooi de taart met poedersuiker.

10. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

11. Serveer de taart met een kopje koffie of thee.

Eet smakelijk!

Frambozentaart met mascarpone

Geef een reactie

Schuiven naar boven