Forel

Forel is een heerlijk en gezond vissoort die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de forel gebakken in de oven met een kruidige korst van knoflook, citroen en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, sappige vis met een krokant korstje. Dit recept is eenvoudig te maken en is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis.

Ingrediënten:

– 4 forellenfilets

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de forellenfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Meng de knoflook, citroensap, olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

4. Bestrijk de forellenfilets met het kruidenmengsel.

5. Bak de forellen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

6. Serveer de forel met een salade of aardappelen.

Eet smakelijk!

Forel

Geef een reactie

Schuiven naar boven