Focaccia brood

Focaccia brood is een Italiaans brood dat vaak wordt gebruikt als basis voor pizza’s en sandwiches. Het is een lekker, luchtig brood dat gemakkelijk thuis te maken is. Dit recept maakt een heerlijk, knapperig focaccia brood met een krokant korstje en een zachte, luchtige binnenkant.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gedroogde gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld oregano, tijm, rozemarijn)

– 2 eetlepels olijven naar keuze (optioneel)

– 2 eetlepels zonnebloempitten (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een grote kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

4. Voeg de kruiden, olijven en zonnebloempitten toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

5. Leg het deeg in een met olijfolie ingevette bakvorm en druk het deeg uit tot het de vorm van de bakvorm heeft.

6. Bestrijk het deeg met olijfolie en bestrooi met de kruiden naar keuze.

7. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen.

8. Bak het brood in een oven op 200 graden Celsius gedurende 25-30 minuten.

9. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

10. Serveer het brood warm of koud.

Focaccia brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven