Fish and chips

Fish and chips is een klassiek Engels gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig maar smakelijk gerecht dat bestaat uit gefrituurde vis en aardappelen. In dit recept leer je hoe je heerlijke fish and chips kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 500 gram witvis (bijvoorbeeld kabeljauw of schol)

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels maïzena

– 2 eetlepels gedroogde kruiden (bijvoorbeeld oregano, tijm of paprikapoeder)

– 2 eetlepels zout

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.

2. Meng de bloem, maïzena, kruiden en zout in een kom.

3. Haal de vis door het bloemmengsel en druk het goed aan.

4. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur.

5. Bak de vis aan beide kanten goudbruin.

6. Bak de aardappelplakken in dezelfde olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Serveer de fish and chips met een lekkere salade of een saus naar keuze.

Eet smakelijk!

Fish and chips

Geef een reactie

Schuiven naar boven